Werkstress leidt tot beroepsziekte nummer 1
Ieder succesvolle leider ziet graag dat medewerkers elke dag topprestaties leveren en zelf de regie pakken. Door medewerkers dagelijks te inspireren, te motiveren en te faciliteren kun je ze in hun kracht zetten. Toch blijkt uit cijfers van het TNO dat dit niet zo vanzelfsprekend is. Maar liefst één miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische aandoeningen. Dit zorgt jaarlijks voor €1,8 miljard verzuimkosten, zie Factsheet van het TNO. Niet gek dat 3 miljoen Nederlandse medewerkers aangeven behoefte te hebben aan maatregelen tegen werkstress. Tijd dus voor maatregelen! HARTIK biedt werkgevers een effectieve en duurzame oplossing met persoonlijke Heartmath® groepstraining en coaching.

HARTIK biedt u een duurzame oplossing
HARTIK gelooft dat in ieder mens de kracht zit, waarmee iemand zélf weer de regie kan pakken. Mijn overtuiging is dat het allemaal begint bij je hart. Door controle te krijgen op je hartritme d.m.v. HeartMath® kom jezelf weer in control. Deze wetenschappelijk bewezen methode zorgt wereldwijd voor vergroting van duurzame inzetbaarheid, betere gezondheid, emotionele stabiliteit, meer medewerkerstevredenheid en hogere prestaties. De kracht zit hem in het feit dat medewerkers leren zélf stress leren hanteren. HARTIK biedt inzicht en praktische handvaten waarmee medewerkers op een eenvoudige wijze hun persoonlijk leiderschap kunnen versterken.

 


In control met hartcoherentie
De jarenlange onderzochte HeartMath® methode wordt wereldwijd in 100 landen door 5 miljoen gebruikers dagelijks succesvol ingezet om prestaties te verhogen. De gepatenteerde en bekroonde biofeedback apparatuur is door cardiologen, neuro-cardiologen en neurologen van het HeartMath Instituut in Californië ontwikkeld. HARTIK laat met de HeartMath® methode binnen enkele minuten zien wat stress met je hart doet. Binnen enkele minuten zie je welke positieve invloed iemands ademhaling en focus heeft op je hartritme (wanneer die coherent wordt). Het verband tussen het hartritme, iemands gedachten en emoties is direct zichtbaar d.m.v. een hartslagmeter en een computerscherm. Dit laat zien of iemand in balans is en er sprake is van hartcoherentie of niet. Dit kan in de vorm van een groepstraining met het HeartMath® Veerkracht programma of d.m.v. coaching één op één met het HeartMath® Stress Reductie programma. Onderstaande afbeeldingen laten het effect van verschillende emoties op het hartritme zien. Bij frustratie zie je een grillig, chaotisch patroon en bij waardering een harmonieus patroon en dit harmonieus patroon noemen we hartcoherentie.

 

 

Duurzame investering in menskracht zorgt voor verbinding
Waar andere behandelaren een behandelplan opstellen aan de hand van protocollen en voor iemand bepalen wat wel en niet goed is, start HARTIK eerst met het lichaam tot rust brengen. Met de HeartMath® methode optimaliseer je iemands hartritme. Onze fysiologie is namelijk de basis van alles. Biologisch is bepaald dat als hartritme, ademhaling en centraal zenuwstelsel resoneren, dit een positief effect heeft op je hormoonstelsel en immuunsysteem. Er ontstaat lichamelijke balans (homeostase). Deze balans zorgt ervoor dat de hersenen de juiste signalen ontvangen en afgeven om topprestaties te leveren. Hartcoherentie is dus dé sleutel! Als werkgever kun je medewerkers niet veranderen, dat moeten ze zélf doen. Maar met dit persoonsgerichte programma kun je wél in ze investeren. Het programma stelt mensen in staat om zelf weer de regie te pakken. Het gaat om grip van binnen uit naar buiten toe, dus van je fysiologie tot optimale prestatie. Uit ervaring blijkt dat medewerkers deze investering zien als een kans zien en een uiting van waardering van hun werkgever. Dat zorgt voor meer verbinding en betrokkenheid. Vele gerenommeerde bedrijven en instanties gingen u al voor o.a.: ASML, Phillips, Unilever, Rabobank, PWC, NS, Nederlandse politie, diverse ministeries, gemeenten, zorginstellingen en in de topsport.

Testimonial
“De fysiologische achtergrond en wetenschappelijke onderbouwing van HeartMath is absoluut solide, reden waarom we aan de gang gegaan zijn met pilot studies bij Shell. Het zien van een zelf veroorzaakte verandering in hun eigen hartritme maakte indruk op de anders zo sceptische ingenieurs. “
Dr. Graham Bridgewood, Chief Medical Officer, Shell International (UK)

Waarom HARTIK
Als eigenaar van HARTIK en hartcoherentie specialist wil ik mijn jarenlange medische, verpleegkundige en didactische kennis en kunde die ik heb opgebouwd als masterverpleegkundige en docent op een waardevolle wijze inzetten. Als zorgprofessional ken ik de werking van het lichaam en weet ik welke processen zorgen voor (medische) klachten en/ of signalen waardoor mensen uit balans raken. Coaching en training d.m.v. de HeartMath® methode sluit naadloos aan bij mijn overtuiging dat iedereen zélf de sleutel in handen heeft om weer in control te komen.

In de tijd dat ik patiënten in hun terminale fase heb begeleid, stelde ik hun behoefte en wensen centraal. Hoe zwaar het soms voor patiënten ook was, ik probeerde altijd hun persoonlijke veerkracht te vergroten. Dat ging dat verder dan alleen het medische aspect en het raakte essentiële levensvragen. Integriteit, oordeelloosheid en oprechtheid zijn bij het coachen belangrijke uitgangspunten voor mij.

HARTIK biedt medewerkers middels groepstrainingen, individuele coaching en lezingen inzicht en praktische handvaten om op een eenvoudige en zichtbare wijze hun persoonlijk leiderschap te versterken. Geïnteresseerd? Maak vrijblijvend een afspraak voor de juiste aanpak.