Werkstress leidt tot beroepsziekte nummer 1
Iedere succesvolle leider ziet graag dat medewerkers elke dag topprestaties leveren en zelf de regie pakken. Door medewerkers dagelijks te inspireren, te motiveren en te faciliteren kun je medewerkers in hun kracht zetten. Toch blijkt uit cijfers van het TNO dat dit niet zo vanzelfsprekend is. Maar liefst één miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische aandoeningen. Dit zorgt jaarlijks voor 1,8 miljard verzuimkosten, zie Factsheet van het TNO. Niet gek dat 3 miljoen Nederlandse medewerkers aangeven behoefte te hebben aan maatregelen tegen werkstress. Tijd dus voor maatregelen! En hoe presteert u als leider dagelijks optimaal? Hoe zorgt u ervoor dat u optimale performance waarborgt?

HARTIK biedt u een duurzame oplossing
HARTIK gelooft dat in ieder mens de kracht zit voor optimale performance. Het begint allemaal bij het hart én de ademhaling. Door controle te krijgen op het hartritme d.m.v. de HeartMath® methode komt u weer in control. Deze wetenschappelijk bewezen methode zorgt wereldwijd voor een betere gezondheid, emotionele stabiliteit en hogere prestaties. De kracht zit hem in het feit dat u zélf stress leert hanteren.


In control met hartcoherentie
De jarenlange onderzochte HeartMath® methode wordt wereldwijd in 100 landen door 5 miljoen gebruikers dagelijks succesvol ingezet om performance te optimaliseren en te waarborgen. De gepatenteerde en bekroonde biofeedback apparatuur is door cardiologen, neuro-cardiologen en neurologen van het HeartMath Instituut in Californië ontwikkeld. HARTIK laat met de HeartMath® methode binnen enkele minuten zien wat stress met het hart doet. En belangrijker nog binnen enkele minuten ziet u welke positieve invloed iemands ademhaling en focus heeft op het hartritme (wanneer die coherent wordt.) Het verband tussen het hartritme, iemands gedachten en emoties is direct zichtbaar d.m.v. een hartslagmeter en een computerscherm. Dit laat zien of iemand in balans is en er sprake is van hartcoherentie of niet. Onderstaande afbeeldingen laten het effect van verschillende emoties op het hartritme zien. Bij frustratie zie je een grillig, chaotisch patroon en bij waardering een harmonieus patroon en dit harmonieus patroon noemen we hartcoherentie.

 

Duurzame investering in menskracht zorgt voor verbinding
Waar andere behandelaren een behandelplan opstellen aan de hand van protocollen en voor iemand bepalen wat wel en niet goed is, start HARTIK eerst met het lichaam tot rust brengen. Met de HeartMath® methode optimaliseer je iemands hartritme. Onze fysiologie is namelijk de basis van alles. Biologisch is bepaald dat als hartritme, ademhaling en centraal zenuwstelsel resoneren, dit een positief effect heeft op je hormoonstelsel en immuunsysteem. Er ontstaat lichamelijke balans (homeostase). Deze balans zorgt ervoor dat de hersenen de juiste signalen ontvangen en afgeven om topprestaties te leveren. Hartcoherentie is dus dé sleutel! Het programma stelt u in staat om zélf weer de regie te pakken. Het gaat om grip van binnen naar buiten toe, dus van fysiologie tot optimale prestaties.
Vele executives, gerenommeerde bedrijven en instanties gingen u al voor o.a.: ASML, Phillips, Unilever, Rabobank, PWC, NS, Nederlandse politie, diverse ministeries, gemeenten, zorginstellingen en topsporters.

Testimonial
“De fysiologische achtergrond en wetenschappelijke onderbouwing van HeartMath is absoluut solide, reden waarom we aan de gang gegaan zijn met pilot studies bij Shell. Het zien van een zelf veroorzaakte verandering in hun eigen hartritme maakte indruk op de anders zo sceptische ingenieurs. ”
Dr. Graham Bridgewood, Chief Medical Officer, Shell International (UK).

Waarom HARTIK
Als eigenaar van HARTIK en hartcoherentie specialist wil ik mijn jarenlange medische, verpleegkundige en didactische kennis en kunde die ik heb opgebouwd als masterverpleegkundige en docent op een waardevolle wijze inzetten. Als zorgprofessional ken ik de werking van het lichaam en weet ik welke processen zorgen voor (medische) klachten en/ of signalen waardoor mensen uit balans raken.
Coaching en training d.m.v. de HeartMath® methode sluit naadloos aan bij mijn overtuiging dat iedereen zélf de sleutel in handen heeft om weer in control te komen.

In de tijd dat ik patiënten in hun terminale fase heb begeleid, stelde ik hun behoefte en wensen centraal. Hoe zwaar het soms voor patiënten ook was, ik probeerde altijd hun persoonlijke veerkracht te vergroten. Dat ging dat verder dan alleen het medische aspect en het raakte essentiële levensvragen. Integriteit, oordeelloosheid en oprechtheid zijn bij het coachen belangrijke uitgangspunten voor mij.

Individuele executive coaching voor optimale performance met het HeartMath® veerkracht programma
Tijdens de eerste coaching sessie van 1,5 uur zullen we uw hulpvraag bespreken en maakt u kennis met hartcoherentie. De volgende coaching sessies zijn 1-1,5 uur en gemiddeld 6 keer in een periode van 2-3 maanden.

HARTIK biedt met executive coaching en training een unieke en individuele aanpak. En ondersteunt organisaties met in house trainingen, individuele coaching en lezingen. Ik nodig u uit om vrijblijvend kennis te maken.